ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΑΛΙΑ !

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Περισσότερα

F.A.Q.

Δείτε τις απαντήσεις από τη Δρ. Γκόλτσιου, από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα παιδιά σας.

Περισσότερα

τα νέα της Δρ. Γκόλτσιου

Έρευνα της Δρ Γκόλτσιου για την ποιότητα ζωής των παιδιών στην Ελλάδα

23.12.2024 - 10:33

Η έρευνα της Δρ Γκόλτσιου και των συνεργατών της σχετικά με την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα Measuring health-related quality...

περισσότερα

Οι επιπτώσεις της αλλαγής της βιοποικιλότητας στην παιδική υγεία

23.12.2024 - 09:59

Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatr Res. 2024 Dec: Η απώλεια βιοποικιλότητας...

περισσότερα

Όλα τα νέα

Νέα

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

23.12.2024


Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatr Res. 2024 Dec:

Η απώλεια βιοποικιλότητας συμβαίνει με ταχείς ρυθμούς, επηρεάζοντας την υγεία του πλανήτη και δυσανάλογα την παιδιατρική υγεία.

Τα παιδιά διατρέχουν πρόσθετο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων, λόγω μοναδικών βιολογικών, αναπτυξιακών και συμπεριφορικών παραγόντων, καθώς και της μεγαλύτερης έκθεσής τους σε έναν πλανήτη που αλλάζει, λόγω της νεαρής ηλικίας τους.

Για παράδειγμα, τα δέντρα παρέχουν καταφύγιο από τα κύματα καύσωνα, το υγιές έδαφος και οι υγρότοποι μετριάζουν τις πλημμύρες και οι αναδασωμένοι χώροι πρασίνου φιλοξενούν υψηλό μικροβιακό πλούτο και κατά συνέπεια υποστηρίζουν την ανοσολογική και ψυχική υγεία.

Οι επιπτώσεις της απώλειας βιοποικιλότητας ενδέχεται να επηρεάσουν την ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων και, ως εκ τούτου, το μέλλον της παιδικής ιατρικής στο σύνολό της.

Οι επιπτώσεις αυτές είναι αυξημένες για τα παιδιά που ζουν σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Χρειαζόμαστε ατομικές, τοπικές και διεθνείς παρεμβάσεις και απαντήσεις για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό αυτής της σοβαρής απειλής για την ανθρώπινη, ιδίως την παιδική ζωή.

Αυτό απαιτεί τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, της κυβέρνησης, των σχολικών συστημάτων και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όχι μόνο εκείνων που εμπλέκονται στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και εκείνων που επικεντρώνονται στις κοινωνικές πτυχές, τα οικοσυστήματα και τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

 

επόμενο προηγούμενο Όλα τα άρθρα

Δρ. ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ | © 2024 Web Design & Development by Generation Y